top of page

Waar een hapje eten?

 

VENTA DEL COMPADRE​ (A 5min)

Een typisch Spaans restaurantje, waar de tijd stil is blijven staan. Dit restaurant wordt vooral bezocht door de lokalen, dus haal je beste Spaans maar boven! Je kan er lekkere tapas eten of kiezen voor een goedkoop menu.  Verkies toch maar een flesje cava boven de "huiswijn"...

 

LAS MALVINAS (A 10min)

Spaans restaurant waar je delicieuze streekgerechten kan uitproberen. Hier ook kan je kiezen voor tapas of voor een menu.

Probeer de plaatselijke hesp, gewoonweg heerlijk!

 

 

LAS ERAS - DIEGO GONZALEZ (A 10min)

Spaans restaurantje, menu voor 9 euro, drank inbegrepen! Zeer vriendelijke ontvangst.  Je kan er tevens kiezen uit een tapasmenu. 

Voor de sportievelingen

 

Motocircuit Almeria (10 Min/wagen/moto)

Voor de amateurs van snelheid en adrenaline.

 

Grotten van Sorbas (15 Min/wagen)

Je kan je inschrijven voor verschillende rondleidingen. Je kan een bezoek brengen aan de grotten op verschillende manieren, afhankelijk van je fysieke omstandigheden. Hier vind je kilometers aan galerieën, uitgehouwen in kristallen rotsen, met de prachtigste stalactieten en stalagmieten. 

 

Paardrijden in Partaloa
Lekker er op uit op een paardenrug. Dat kan bij Rancho Luz del Sol.

 

Quad rijden in Mojácar
De omgeving verkennen op een Quad? Dat kan bij Indalo Quads.

 

Karten in Garrucha
Diverse arrangementen om lekker te karten. http://www.kartinggarrucha.es/index.php

 

Parque Acuático (waterpark) in Vera
Een “oase vol plezier”, voor jong en oud. Dit waterpark ligt dicht bij Vera Playa tussen Garrucha en Puerto Rey. Het is dagelijks geopend van begin mei tot eind september. http://www.ociovera.com/

 

Grotwoningen
Andalusië is een gebied dat bekend staat om zijn ‘holbewoners dorpen’, met huizen in grotten. Er zijn nog een redelijk aantal dorpen in de provincies Almería en Granada die nog steeds een bevolking hebben die leven in grotwoningen.

 

Cabo de Gata – Nijar
Ten oosten van de stad Almería vinden we het natuurlijk en beschermd maritiem park, Cabo de Gata – Nijar met haar prachtige en ruige kustlijn. Een groot deel van deze kust heeft een beperkte toegang met de auto, dus om er te geraken moet het meestal te voet, maar het is de ervaring zeker waard, want éénmaal ter plekke, kunt u genieten van de kristalheldere waters en ideaal afgelegen baaien, ideaal om te zwemmen en te duiken.

Cabo de Gata is een gebied van vulkanische oorsprong. Het is tevens een beschermd Nationaal Park en het grootste beschermde kustgebied van Andalusië. Het ruige berg- en rotsachtige landschap van dit gebied ligt geïsoleerd en is in geologisch opzicht een van Europa’s meest bijzondere. De bergketen Sierra de Gata is de grootste vulkanische rotsformatie van Spanje, met scherpe pieken en okerkleurige steile rotsen (schelpenzandformaties). Aan de kust stijgen de rotsen steil op uit zee. Ze creëren soms wel 100 m hoge, hoekige en gekartelde kliffen, welke zijn gespleten door ravijnen en geulen die leiden naar afgelegen inhammen met witte zandstranden. Voor de kust liggen tevens vele kleine, rotsachtige eilandjes en onder water groots opgezette koraalriffen met een rijk onderwaterleven. Hier kunt u verschillende tours boeken.

 

Skiën in Granada
Het mooie Sierra Nevada natuurpark loopt tot in de de Alpujarras van de provincie Almería. Een landschap vol witte dorpjes, beschermde en ongerepte bossen, valleien en met sneeuw bedekte bergtoppen. Dit is een land waar de Arabieren, tijdens hun leiderschap, enorm aan gehecht waren; en dat is te begrijpen, want de Almerische Alpujarras is een prachtig en meeslepend deel van Zuid-Spanje, niet te vergelijken met de drukte van de kuststreken – hoewel het toch slechts op enkele uurtjes rijden ervan verwijderd is. Het gebied is ook een uitstekend decor voor outdoor activiteiten: skiën, langlaufen, mountainbiken, paardrijden, wandelen en nog veel meer.
Granada met de Sierra Nevada bergen is ongeveer 2 uur rijden en biedt uitstekende skimogelijkheden van december t/m april.

Activiteiten in de omgeving

Ontdek activiteiten in de omgeving die uw vakantie zullen uniek maken, ver weg van de toeristische massa’s. Beleef Andalusië op een authentieke manier met een waaier van unieke activiteiten, van olijfolieproeverijen tot begeleide tours om sterren te observeren en kajaktochten met doorzichtige kajaks.

 

Voor meer info en activiteiten, bezoek https://authentic-andalusia.com/

Waar je inkopen gaan doen

De marktjes:

Maandag

Dinsdag

Woensdag

  1. Tabernas

  2. Mojacar

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

Casa Rural Cortijo OrO Verde Tabernas

Paraje Oro Verde - 04200 Tabernas  -Tel :  + 34 685 697 606  
cortijo-oro-verde@hotmail.com
bottom of page